Wijn
volgens de Baldadige Bij
Wijn van druiven wordt nogal eens overgewaardeerd, er zijn natuurlijk erg lekkere wijntjes, maar het gemiddelde bocht wat ze je in de meeste cafe's en op festivals schenken daar doe je eigenlijk niemand een plezier mee.
Erg jammer is het ook dat er vaak alleen keuze is uit "druivenwijn" Veel vruchten- en bloemen- wijnen, en niet te vergeten Mede zijn vaak misschien wel lekkerder. Desalnietemin hiernaast een te downloaden handleiding :-P voor het maken van "druivenwijn"
Klik op het plaatje om de pdf te downloaden! ("Wijn is fijn" door Thijs en Roelien)
Wijn
volgens
Wikipedia
"Wijn is een drank die ontstaat na het vergisten van het sap van druiven. Het volledige proces van wijnbereiden noemt men vinificatie.
Er zijn verschillende soorten wijn: rode wijn, witte wijn, rosé en mousserende wijn zoals bijvoorbeeld Champagne en Lambrusco.
In chemische zin bestaat wijn uit water, suikers, alcohol, resveratrol, quercetine, tannine, koolzuurgas (in mousserende wijnsoorten),
hars (in retsina) en andere kleinere stoffen.
Er zijn ook met wijnalcohol versterkte wijnen, zoals Madeira, Port en Sherry. Soms worden er ook kruiden aan toegevoegd zoals bij Vermout.
Volgens een Frans decreet uit 1907 moet wijn uit het sap van verse of gedroogde druiven bereid worden.
Wanneer men het sap van andere vruchten dan druiven laat vergisten, heet het product vruchtenwijn."