Helaas werd deze (allemaal verschillende) mede 1 voor 1 allemaal heel donker en troebel. Ik hoor het graag.
Poppe, als er zoveel mislukt gaat de aardigheid er inderdaad wel af
Donker worden van wijn/mede kan duiden op oxidatie.
Donker worden kan ook op de aanwezigheid van ijzer wijzen, soms wil dan citroenzuur - 15gram per 20 liter - dat oplossen.
En naar de kwaliteiten van honing hebben we al genoeg gewezen
Gebruik verantwoorde honing en regel een emmer (of meer) bij een imker.
Kan je hem/haar bij het slingeren en oogsten helpen en dat scheelt misschien ook wel(in de prijs?!?!
)
Er zijn zat imkers die snel van hun honing afwillen, een emmer is dan qua kosten voordeliger.
Jumbo vraagt € 2,62/kg voor Traayhoning van onbekende herkomst
.
Aldi, Nettorama en Liddl zitten op € 4,58/kg resp. €5,78/kg en bij een imker een emmer van 14 kg tussen de € 3,50 en € 4,50 een kilogram voor standaard bloemenhoning.
En dan ook geen geklooi met potjes leegmaken en weer opruimen!
Dus als je het nu nog niet weet