http://www.hexmaster.com/mead/eng.htmlEen vertaling (via Google translate) uit het Zweeds:
Neem zo veel bronwater als het u bevalt. Verwarm het tot het iets warmer dan bloed, en roer in honing tot hij sterk genoeg is om een ei te voeren naar een shilling breedte, kook het dan gestopt voor bijna een uur, zoals afromen, dan laden, tot 40 liter, zeven of acht grote kryddnejlikeblad, drie gebroken muskaatnoten, twintig kruidnagels, drie of vier kaneelstokjes, twee of drie gember wortels, en een kwart ounce [7 g] peper uit Jamaica; voeg deze kruiden in een kom met honing en water, een citroen, een takje van de heide en een takje rozemarijn, das vaststelling van de heide en rozemarijn, verwijder ze en gooi ze weg als ze een tijdje gekookt, maar laat je brouwsel staan met de kruiden in een schone pot van klei de volgende dag, dan stam, voeg kruiden in een zakje Toe te voegen aan de koffie, en na drie maanden, te laten vallen op de flessen. Zeker te zijn dat het niet erg is wanneer het is gevallen, na zes weken op de fles, het is genoeg om te drinken.
Wat denken jullie?