“Sack”
Wanneer je dan toch Berry citeert staat er nog een mooie honingdrank in.
Shakespeare kenners zouden met dit recept bekend moeten zijn, want hij maakt er melding van in zijn toneelstukken.
3 of 4 venkelwortels
3 of 4 wijnruittakjes
1750 gram honing
2 theelepels citroenzuur
10 liter water
gist en voeding
Was de wortels en bladeren en kook ze 45 minuten in het water.
Kom niet in de verleiding om meer wortels te gebruiken, want dat geeft een te sterke smaak.
Giet de vloeistof door de zeef en voeg de honing toe.
Kook dit geheel twee uur lang en wanneer er schuim op komt, dit eraf scheppen.
Laat de vloeistof tot 21 graden afkoelen en voeg dan de gist toe en de voeding, en vergeet dit niet.
Zoals alle honingwijnen vraagt ook deze Sack om geduld.
Na 4 maanden kan het opklaren en kan worden overgeheveld. Is het nog niet helder dan gewoon wachten en geduld hebben zoals een echt medebrouwer dat in zich heeft!
Na een jaar kan het gedronken worden.
Staat er niet bij of het met een boek van Shakespeare erbij nog beter smaakt!