21
Zelf mede maken / Re: Nieuwe batch
« Laatste bericht door Bijker Gepost op december 04, 2017, 11:07:19 am »Erik, goed bezig hoor!
Heb je sm niet gemeten of kon je het niet meten.
Het laatste lijkt me juist.
Er zit wel heeeel erg veel honing in.
En een te hoog sm ofwel suikergehalte kan ervoor zorgen dat de gisting niet start.
Als ik het mis heb vertel je het maar.
Ook nog de pruimen erbij geeft wel een overdaad.
Zou het nog eens goed meten en er zeker wel minstens 25 liter van maken.
Kom je zelfs nog zonder die pruimen op een zoet en hoog alcoholgehalte uit.
Wil je echt een zoete mede dan zal je het zuur gehalte ook moete verhogen.
Reken dan op 3gram per liter most voor een zoete mede.
Gistvoeding zou ook wel meer mogen.
Reken altijd 1,3 gram per liter most.
Hou je ons op de hoogte??
Ga deze week enkele mede's blenden.
Heb verschillenden staan nl 5 + 5 + 10 liter, en ga daar een smaakje van maken.
Wie wil komen helpen proeven??? :-))
Heb je sm niet gemeten of kon je het niet meten.
Het laatste lijkt me juist.
Er zit wel heeeel erg veel honing in.
En een te hoog sm ofwel suikergehalte kan ervoor zorgen dat de gisting niet start.
Als ik het mis heb vertel je het maar.
Ook nog de pruimen erbij geeft wel een overdaad.
Zou het nog eens goed meten en er zeker wel minstens 25 liter van maken.
Kom je zelfs nog zonder die pruimen op een zoet en hoog alcoholgehalte uit.
Wil je echt een zoete mede dan zal je het zuur gehalte ook moete verhogen.
Reken dan op 3gram per liter most voor een zoete mede.
Gistvoeding zou ook wel meer mogen.
Reken altijd 1,3 gram per liter most.
Hou je ons op de hoogte??
Ga deze week enkele mede's blenden.
Heb verschillenden staan nl 5 + 5 + 10 liter, en ga daar een smaakje van maken.
Wie wil komen helpen proeven??? :-))