1
Zelf mede maken / Re: Teveel honing in de mede
« Gepost op: januari 10, 2013, 01:18:03 am »
Die gezegde is voor echte wijn wat uit puur sap gemaakt wordt, mede heeft al veel water. Dat het naar honing moet smaken is logisch maar is het ook te zoet? Ik heb vaak dat de mede voor mijn smaak te droog is, (1/5 tot 2 kg op 5 liter) En mag het van mij nog wel zoeter zijn.
Lijkt me vooral jammer van de alcohol percentage als je er water bij doet want dat gaat dan ook naar benden. Is het trouwens uit gegiste wijn? halverwege in het proces kan het inderdaad nog te honingig zijn en is het nog geen mede. Het kan ook zijn dat je teveel honing erin had gedaan in het begin en dat het na een korte gisting te hoge concentratie heeft om te kunnen vergisten heb ik ook een keer gehad.
dus more info please.
Lijkt me vooral jammer van de alcohol percentage als je er water bij doet want dat gaat dan ook naar benden. Is het trouwens uit gegiste wijn? halverwege in het proces kan het inderdaad nog te honingig zijn en is het nog geen mede. Het kan ook zijn dat je teveel honing erin had gedaan in het begin en dat het na een korte gisting te hoge concentratie heeft om te kunnen vergisten heb ik ook een keer gehad.
dus more info please.