Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - m.kolsters

Pagina's: [1] 2 3 ... 28
1
Mede-delingen / Re: Nieuwjaars wens.
« Gepost op: januari 14, 2019, 05:08:33 pm »
Dag Peter, de beste wensen en een goed mede en bijen jaar 2019.
Na alle ongemakken weer in de running, heb een goede start in 2019.

2
Mede-delingen / Wie wil nog mede flessen kopen
« Gepost op: maart 01, 2018, 04:29:46 pm »
IK heb nog mede flessen te koop 10-20-25-30=40= 50- liter
Ook heb ik nog vaten 2 x 60 en een van 120 liter als nieuw.
Alles tegen een mooi prijsje.

3
Zelf mede maken / Re: Nieuwe batch
« Gepost op: maart 01, 2018, 04:22:00 pm »
Zo mijn mais bier in de fles en heb nu 120 flessen vol.
Ook weer heide honing mede gemaakt 30 liter, zal nog wel een paar dagen duren voor ik het proef.

4
Zelf mede maken / Re: Nieuwe batch
« Gepost op: december 27, 2017, 02:52:51 pm »
Heb weer mais bier gemaakt 40 liter en nu de mout aan het gisten voor een 20 granen likeur.
Maar ik blijf zeggen geen thee of zuren in de mede.
Gewoon honing en water met vruchten en ook water niet boven de 50 graden als er de honing in moet.
Als er vruchten welke ook dan tannine en gistingen zout en gist per 5 liter een thee lepeltje.

5
Zelf mede maken / Re: Fast Fermenter
« Gepost op: november 16, 2017, 12:28:57 pm »
Hoeveel honing moet je hebben, en die flessen gebruiken ze bij bier brouwen dan kan je de gist cellen aftappen.

6
Zelf mede maken / Re: Starterset
« Gepost op: juni 07, 2017, 10:57:08 am »
Je begint al fout, geen geduld.
Neem altijd goede honing en zeker geen balsemien honing.
Maar blijf proberen.

7
Mede (en andere brouwsels) logboek / Re: Weer aan de gang
« Gepost op: maart 20, 2017, 12:19:32 pm »
Waarom wacht je ook niet ik ben weer beter en weer thuis zie je om 19.00 uur.

8
Honingbier / Re: Een gewoon bier
« Gepost op: maart 09, 2017, 12:15:09 pm »
Je kan beter bij mij komen leren.

9
Honingbier / Re: Een gewoon bier
« Gepost op: maart 05, 2017, 01:21:27 pm »
Dat meen je toch niet, Peter

En ik heb nog mede genoeg, als je zonder zit.

10
Honingbier / Een gewoon bier
« Gepost op: maart 03, 2017, 05:50:38 pm »
Ik ga morgen een gewoon bier maken van 7 % en dan 40 liter.
Kan ik er de hele zomer weer tegen.

11
Mede-delingen / Wat ben je nu aan het doen
« Gepost op: februari 21, 2017, 05:46:41 pm »
IK heb een heerlijke mede gemaakt van rode druiven.
En die ben ik nu aan het proeven, en wat is deze lekker.
Wil je het niet geloven kom maar proeven.

12
Zelf mede maken / Re: gestart met maken van mede, vragen over methode en alcohol
« Gepost op: februari 18, 2017, 05:33:02 pm »
Ja Wil is niet moeilijk maar je moet 2 potten water een pot  honing tot 50 gr. verhitten om snel te werken.
Dan voedings zout en gist toe voegen niet boven de20 gr.
 en op 20 gr. weg zetten dit is zoette mede op tijd proeven..
Je kan alles toevoegen maar dat is de smaak die je wil.


13
Nieuws / Nieuwe naam en labels.
« Gepost op: februari 18, 2017, 05:20:33 pm »
Alles weer in een nieuw jasje.

14
Mede (en andere brouwsels) logboek / Re: nieuwe poging
« Gepost op: februari 15, 2017, 08:00:48 pm »
Nooit boven de 25 gr. bij voegen dan sterft de gist.

En Bijker waarom thee er bij, als er kersen of appels peren in gaan is het volgens jou geen mede maar wel met thee.
Ik vind thee een vieze smaak geven, zoals balsemien honing zal ik noot doen.
Maar dat ben ik, mede maker in Brabant.
Het is ook als kruitnagel overal in doen in het oosten van het land,
de worst is dan niet om te eten  vind ik.
Maar smaken zijn voor een ieder anders.

15
Mede (en andere brouwsels) logboek / Re: nieuwe poging
« Gepost op: februari 12, 2017, 12:12:36 pm »
Ik werk met RVS pan maar dat niet de oorzaak.
Je kan er nu nog honing in doen maar wel een uur koken als het niet mag gisten.
En als je snel mede wil maken een beetje hoger op warmen  80-90 gr.
En als je echte MEDE wil maken niet hoger dan 30 gr. en veel geduld.

Pagina's: [1] 2 3 ... 28