Nou gisteren weer les gehad, jemig, ik wist niet dat er zoveel meetwerk bij kwam kijken! Wel gaaf hoor om de zuurgraad te bepalen met blauwloog en met zo'n mini-tuutje het alcohol percentage te bepalen.
Gelukkig! Mijn mede doet het behoorlijk goed (5,7 gram zuur per ltr, en 12% alcohol), gisting verloopt succesvol dus. Volgende week kan ik gaan overhevelen naar een schone fles.
Alleen het aparte is dus dat er totaal geen schuim opkomt bij mij
maar leraar Theo had daar wel een theorie over dat het te maken had met de zware zomer voor de bijtjes, en de weersomstandigheden ;-) Nou ja, maakt me niet zoveel uit, zolang hij maar goed gist (en niet teveel) en mooie kleine belletjes laat zien.
Morgen weer even langs Slamat (kennen jullie die?) hier in Utrecht, om toch nog wat meer spullen te halen
ik wil zelf ook kunnen meten thuis! En meteen even een groter waterslot halen, want deze is toch echt te klein (dacht ik al....)