Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - Splinter

Pagina's: [1]
1
Zelf mede maken / Re: Wyeast gist en Mede
« Gepost op: september 27, 2016, 06:52:00 pm »
Ik heb even geduld gehad  8) ::) en een van de 2 is van 1070 naar 1050 gegaan. maar de ander zit nog steeds rond de 1040. is er nog een simpele manier om de gist weer in actie te krijgen? ik dacht zelf aan gewoon wat bier gist er bij te doen om het laatst beetje suiker proberen om gezet te krijgen. of zal die zelf nog verder gaan?

2
Zelf mede maken / Wyeast gist en Mede
« Gepost op: juli 20, 2016, 08:16:02 pm »
Beste mede-brouwers.

Ik als bier brouwer dacht even makkelijk zonder veel in te lezen een mooie mede neer te zetten. zat ik daar toch even mooi mis mee. Ik heb 2 brouwsel staan, een van november 2015 en een van januari 2016. Na meer dan half jaar heb ik om de 10 seconden nog bubbels uit het waterslot. en ik heb het laatst opgemeten en heb ik nog een gravity van 1070 en 1040. dat lijkt mij nog een beetje aan de hoge kant.

De gebruikte gisten zijn Wyeast Dry Mead en Wyeast Sweet Mead.
Het Recept is snel gemaakte recept was 8 liter water koken, en laten afkoelen. bij 60 graden 4kg bloemen honing toevoegen. verder laten afkoelen tot 20 graden, overhevelen naar mand fles. en laten vergisten met een wyeast gist. het SG was bij beide brouwsels rond de 1100sg.

Heeft er iemand tips voor me, of moet ik gewoon nog geduld hebben?

Pagina's: [1]