Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - Alchemist

Pagina's: [1]
1
Mede (en andere brouwsels) logboek / Re: Nogmaals Aardbeien mede
« Gepost op: juli 15, 2015, 10:40:46 pm »
Waarom zit het dopje op je waterslot op de foto?
Belemmert dat niet het ontsnappen van het gas?

Groet Alchemist

2
Wie is wie? / Mede-plichtig
« Gepost op: april 30, 2015, 11:24:56 pm »
Ha Mede-gebruikers en Mede-lezers,

Nieuw op dit forum, dus even een korte introductie van mezelf.

Ik ben door een andere hobby eigenlijk per ongeluk in de Mede makerij gerold. Ik maak al jaren azijnen en heb daardoor contact gekregen met een biologische appelboer. Van zijn appels maak ik een azijn van de hele appel. Tijdens het brengen van het eindresultaat raakte we aan de praat en hoorde ik dat hij de dag ervoor honing had moeten weg doen omdat deze niet goed meer was. Bij navraag bleek die spontaan te zijn gaan gisten. "Doodzonde!!" was mijn reactie, "Daar had ik nog wel wat mee kunnen doen. Azijn van maken ofzo. Volgende keer als het weer gebeurd bel je mij maar en kom ik de honing ophalen."
Een maand later kreeg ik telefoon... Er stond honing klaar. Daar begon een nieuw project en zodoende ben ik op zoek gegaan wat ik met honing allemaal kon maken. Voor mijn azijn heb ik immers eerst alcohol nodig. Maar al snel bleek dat Mede mogelijk wel een veel te mooi tussenresultaat zou zijn om zomaar te verzuren. Gelukkig had ik al wat ervaring met bier en wijn maken, dus heb ik hoge verwachtingen van de Mede.

Maar nu eerst Mede en mocht die nergens naar smaken of mislukken kan ik er altijd nog azijn van maken  :)

Groet,
Alchemist

Pagina's: [1]