1
Zelf mede maken / Re: Een korte recap en begin eerste mede
« Gepost op: februari 13, 2014, 09:58:11 am »
Beste Medeblander,
Bedankt voor de vlotte reactie. Ik ben blij dat ik gewacht heb op goedkeuring voor de registratie van deze website.
Ik zal zeker niet besparen op een SG meter of een extra gistingsfles voor het overhevelen. Na het lezen van uw reactie zal ik toch Sulfiet gaan bestellen. Waarom immers risico nemen? De kosten zijn nagenoeg verwaarloosbaar.
Er is mij nog het enige onduidelijk over gistvoeding. Aangezien dit mijn eerste mede is wil ik toch een (met gebrek aan een beter woord) zo 'schoon' mogelijke mede maken. Als ik kijk op de volgende link: hebben ze het zowel over gistvoedingscomplexen als gistvoedingszouten. Zit hier een groot verschil in?
Ik wist niet dat het maken van een gist starter zo simpel was! Dit is zeker het proberen waard en scheelt een hoop geld. Ik zie echter bij meerdere zakjes gist zoals: [url]http://www.brouwmarkt.nl/wijngist-bordeaux-max-14-alcohol-zakje-van-10-gram-p-1578.html]http://www.brouwmarkt.nl/gistvoeding-starter-c-255_127.html [/url ]hebben ze het zowel over gistvoedingscomplexen als gistvoedingszouten. Zit hier een groot verschil in?
Ik wist niet dat het maken van een gist starter zo simpel was! Dit is zeker het proberen waard en scheelt een hoop geld. Ik zie echter bij meerdere zakjes gist zoals: [url]http://www.brouwmarkt.nl/wijngist-bordeaux-max-14-alcohol-zakje-van-10-gram-p-1578.html of http://www.brouwmarkt.nl/wijngist-professional-max-16-alcohol-zakje-van-10-gram-p-1310.html dat het ZONDER giststarters toegevoegd moet worden. Ik zal hier dus goed op letten.
Mijn plan is om gewoon honing uit de supermarkt te gebruiken (er is geen imker in de regio) en het gewoon op mijn kamer te laten gisten, die altijd tussen de 15-20 graden is. Misschien niet optimaal, maar het is wat het is.
Nogmaals bedankt voor uw hulp. Binnenkort ga ik alles bestellen en dan start ik het proces!
Bedankt voor de vlotte reactie. Ik ben blij dat ik gewacht heb op goedkeuring voor de registratie van deze website.
Ik zal zeker niet besparen op een SG meter of een extra gistingsfles voor het overhevelen. Na het lezen van uw reactie zal ik toch Sulfiet gaan bestellen. Waarom immers risico nemen? De kosten zijn nagenoeg verwaarloosbaar.
Er is mij nog het enige onduidelijk over gistvoeding. Aangezien dit mijn eerste mede is wil ik toch een (met gebrek aan een beter woord) zo 'schoon' mogelijke mede maken. Als ik kijk op de volgende link: hebben ze het zowel over gistvoedingscomplexen als gistvoedingszouten. Zit hier een groot verschil in?
Ik wist niet dat het maken van een gist starter zo simpel was! Dit is zeker het proberen waard en scheelt een hoop geld. Ik zie echter bij meerdere zakjes gist zoals: [url]http://www.brouwmarkt.nl/wijngist-bordeaux-max-14-alcohol-zakje-van-10-gram-p-1578.html]http://www.brouwmarkt.nl/gistvoeding-starter-c-255_127.html [/url ]hebben ze het zowel over gistvoedingscomplexen als gistvoedingszouten. Zit hier een groot verschil in?
Ik wist niet dat het maken van een gist starter zo simpel was! Dit is zeker het proberen waard en scheelt een hoop geld. Ik zie echter bij meerdere zakjes gist zoals: [url]http://www.brouwmarkt.nl/wijngist-bordeaux-max-14-alcohol-zakje-van-10-gram-p-1578.html of http://www.brouwmarkt.nl/wijngist-professional-max-16-alcohol-zakje-van-10-gram-p-1310.html dat het ZONDER giststarters toegevoegd moet worden. Ik zal hier dus goed op letten.
Mijn plan is om gewoon honing uit de supermarkt te gebruiken (er is geen imker in de regio) en het gewoon op mijn kamer te laten gisten, die altijd tussen de 15-20 graden is. Misschien niet optimaal, maar het is wat het is.
Nogmaals bedankt voor uw hulp. Binnenkort ga ik alles bestellen en dan start ik het proces!