Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - desmetmichael

Pagina's: [1]
1
Wie is wie? / Re: Hallo medebrouwers
« Gepost op: april 05, 2013, 10:33:05 am »
Ja van die JAOM heb ik er een paar gemaakt om niet teveel risico's te nemen bij mijn eerste batches. Een zekere risicobeheersing zeg maar. ;-)

2
Bijen en Imkers / Imker in mijn omgeving?
« Gepost op: april 05, 2013, 08:42:10 am »
Is er hier toevallig een Imker in de omgeving van Rumst - België die honing aan een redelijk prijs verkoopt?

3
Muziek / Re: Welke muziek nuttig jij bij je mede?
« Gepost op: april 05, 2013, 07:24:37 am »
Wintersun - Time

4
Wie is wie? / Re: Hallo medebrouwers
« Gepost op: april 04, 2013, 07:50:42 pm »
Vinkwik is idd een merk: http://www.brouwmarkt.nl/vinkwik-quickstart-wijngist-2025-liter-zakje-gram-p-5004100.html
Broodgist gaat wel maar is redelijk agressief qua gisting. Heeft blijkbaar ook wat bewaartijd nodig na het bottelen volgens sommige bronnen.
Het zijn natuurlijk allemaal experimenten. ;-)

5
Medesoorten en -smaken / Re: Je Mede een naam geven
« Gepost op: april 04, 2013, 07:46:57 pm »
1,5kg Boekweithoning, 150gr chocolade stukjes, 3,5l water, +/-25 witte rozijnen, Vinkwik wijngist.
De chocoladestukjes waren nog een overschot van wat mijn dochter gebruikte om muffins te maken.
De boekweit heeft een sterke moutsmaak en past bij het proeven goed samen met de chocolade.
Ik veronderstel dat door de aparte smaak niet iedereen er fan van zal zijn maar dat maakt deel uit van het experimenteren.
Het is momenteel mijn meest gedurfde brouwsel en ik zal het resultaat nog moeten afwachten. ;-)

6
Medesoorten en -smaken / Re: Je Mede een naam geven
« Gepost op: april 04, 2013, 06:34:46 pm »
Ik heb net een mede opgestart met boekweithoning en chocolade en noem het "chocolate love". Was eigenlijk als een grap begonnen. ;-)

7
Wie is wie? / Re: Hallo medebrouwers
« Gepost op: april 04, 2013, 06:17:24 pm »
Even laten zien wat mijn experimentele mengsels zijn:

1. Oranjebloesemhoning, 1 kruidnagel, 1 kaneelstok, 25 rozijnen, 1 appelsien (ontdaan van al het wit en pitten), Wyeast sweet mead, water.
2. Idem als vorige maar met heidehoning,.
3. Wilde bloemenhoning, 1tl gistvoeding, Vinkwik wijngist, water.
4. Acaciahoning, 1tl gistvoeding, gemengde bosvruchten, broodgist, water.
5. Bloemenhoning, 1tl gistvoeding, vinkwik gist, krieken, water.
6. Acaciahoning, appelsien, 25 witte rozijnen, kaneelstok, 2 kruidnagels, 1tl gistvoeding, hautes sauternes wijngist, water.
7. Oranjebloesemhoning, 1 appelsien, 25 witte rozijnen, 1 kaneelstok, 1tl gistvoeding, champagnegist, water.
8. Boekweithoning, 150gr chocolade, 25 witte rozijnen, 1tl gistvoeding, Vinkwik wijngist.
9. Linde honing, vanille extract, 1 tl gistvoeding, 25 witte rozijnen, champganegist, water.
10. Wilde bloemenhoning, 25 witte rozijnen, 1 appelsien, 1 kruidnagel, 1tl gistvoeding, Hautes sauternes gist, water.

Allemaal experimentele Mede. We zullen zien wat het resultaat wordt. ;-)

Mijn buur heeft er ook eentje opgestart van 15liter: wildebloemenhoning, broodgist, vijgen, appeltjes, peren, gistvoeding.

Ze staan allemaal in de keuken op 20 à 22°c en pruttelen vrolijk op dit moment.

We zullen zien wat het geeft met vallen en opstaan.

Groetjes.

8
Wie is wie? / Hallo medebrouwers
« Gepost op: april 04, 2013, 02:07:07 am »
Mijn naam is Michaël, ik ben afkomstig uit België en ben sinds februari begonnen met mede te brouwen. Ondertussen heb ik 10 flessen van 5liter staan met allemaal verschillende soorten honing, gist en fruit. Ik kijk ernaar uit om wat op dit forum bij te leren en mijn vorderingen met jullie te delen.

Groetjes,

Michaël

Pagina's: [1]