De Baldadige Bijenkorf
Mede => Medesoorten en -smaken => : Hobbes January 04, 2013, 05:24:19 PM
-
Ik ben nu een klein jaartje bezig met mede brouwen. En ik vind het zelf erg leuk om de verschillende soorten mede die ik brouw namen te geven.
Zo heb ik mijn pure mede (ongekruide mede eigenlijk) vernoemd naar mijn favoriete schilder Meindert Hobbema. Met het brouwsel nummer (#1,#2 etc)
De hallucinerende noem ik simpelweg Bokkenrijders mede.
Maar nu ga ik dus ook experimenteren met verschillende soorten kruiden. Bv Sint Jans kruid (die heb ik net klaar en borrelt nu lekker) en heb deze heb ik Klamath mede genoemd (de bijnaam van Sint janskruid is Klamath weed in het engels)
Doen jullie dit ook? Zo ja, wat voor namen gebruiken jullie en zo niet, waarom niet?
Ben benieuwd
-
Ja ik hou het meestal simpel, mijn meest dodelijke brouwsel heet Big Daddy's Brew, en ook een hele erge die ik ooit samen met Femke gemaakt heb heette Fem Fatale, met zelfs mooie etiketjes, zie hierbij :)
-
Hey Hobbes,
ken ik jou niet ergens van? Nederlands Heidendom misschien?
Ik geef mijn mede ook namen, zoals : "de baldadige bij"
that's where it all started, mijn mede moest een naam en nu is er een forum :)
een mede met kaneel en citrus "gloeiend zwaard"
mede met mint, citroen en gember "kille bijl"
en mijn paardebloemenwijn natuurlijk "tipsie merrie"
-
Ik was inderdaad een hele lange tijd actief op Ned Heidendom.
-
Ik heb net een mede opgestart met boekweithoning en chocolade en noem het "chocolate love". Was eigenlijk als een grap begonnen. ;-)
-
Vertel eens wat over de samenstelling ::)
Hoeveel honing en hoeveel chocola.
Doe je de chocola direct erbij? of op het laatst?
Laat je de chocolade ook meegisten?
Lijkt me heel apart. Boekweithoning heeft ook al een aparte smaak.
-
1,5kg Boekweithoning, 150gr chocolade stukjes, 3,5l water, +/-25 witte rozijnen, Vinkwik wijngist.
De chocoladestukjes waren nog een overschot van wat mijn dochter gebruikte om muffins te maken.
De boekweit heeft een sterke moutsmaak en past bij het proeven goed samen met de chocolade.
Ik veronderstel dat door de aparte smaak niet iedereen er fan van zal zijn maar dat maakt deel uit van het experimenteren.
Het is momenteel mijn meest gedurfde brouwsel en ik zal het resultaat nog moeten afwachten. ;-)