De Baldadige Bijenkorf
Onze leden maken mede (en bier!) => Vage plannen => : m.kolsters December 22, 2012, 05:16:02 PM
-
Om me zelf bezig te houden even bier gemaakt en omdat ik te zuinig ben de pulp weer op het vat gedaan,
Nu denk ik dat ik daar ook nog wijn van kan maken.
Maar gist al mee geweld, heb er suikerwater op gedaan om te kijken wat de smaak gaat worden.
Het is nog een troebel goedje maar dat wordt wel beter denk ik.
Ben wel benieuwd het is al bijna 2 weken aan het gisten, je ziet de tarwe steeds ronddraaien in de fles.
Het ziet er niet lekker uit maar de smaak zal wel geweldig zijn.
De bier resten weg gooien was zonde vind ik omdat het zo lekker ruikt,
Dus van daar dit probeersel.
-
Wat een mooi "recycling" idee. Ik ben benieuwd of er een goede graansmaak aan komt.
-
Als je dat spulletje stookt krijg je dan niet gewoon jenever?
-
Hier een foto van het gisten van het biermout in de fles.
-
Heb er een flesje 10 granen jenever van gemaakt, en over geuren en smaken gaan we niet klagen. :))
Wil je het proeven dan moet je in het bakhuis vertoeven. )J
En wil je het ruiken, dan moet je met je neus in de kruiken. :-[
-
Tinus, jij blijft zeer actief ;D
Kan nu zo lang we nog niet veel met de bijtjes kunnen doen /^\
2 maart a.s. gaat de afdeling Ruinen, het Bijkersgilde en de bierbrouwclub uit Echten een workshop geven.
Dat wordt honingbier maken is afgesproken.
Ben reuze benieuwd wat dat gaat worden.
De club is al volgeboekt met 18 deelnemers.
En ze komen "overal" vandaan oa uit Venray, de buurt van Gouda, uit de polder bij Lemmer en natuurlijk ook uit de buurt.
10 granen?? 8) zijn dat 10 korrels ;D of 10 soorten graan?? en welke zijn dat allemaal dan? ))J
-
Welke zijn dat, spelt- mout- hennep- maïs- koriander en vogelvoer .
Stuur een kaartje en ik kom kijken naar het brouwen als ik mag.
Kan ik je uit leggen wat wij hier doen.
-
Zitten al die soorten graan en zaden in je bier? 8)
Vooral dat vogelvoer zal wel BIJzonder zijn :))
Ga je dan daar ook mooi van fluiten? ))J
BIJ deze wordt je namens de imkerafdeling Ruinen en het Bijkersgilde uitgenodigd.
Zal je het program sturen.
Maar ze zitten echt vol nu, anders wordt het te vol en moeten ze buiten zitten :))
De brouwers in Echten hebben een boel verstand van biermaken, maar honingbier is ook voor hun een beetje nieuw.
Kunnen ze een boel van je leren ))J
-
Die jenever is echt een aanrader! Lekker zacht, licht zoet en bijzonder goed drinkbaar!
-
Bijker schrijft Ga je dan daar ook mooi van fluiten?
Nee hier in Brabant ga je er van Zingen, in de kou.