De Baldadige Bijenkorf
Onze leden maken mede (en bier!) => Zelf mede maken => : Mederist June 16, 2012, 10:52:41 PM
-
Heeft iemand ervaring met het mengen van koffie door de most? Ik dacht aan koffie in plaats van water of wellicht hele koffiebonen toevoegen.
Ik heb al veel recepten gevonden met chocolade, maar niet heel veel over koffie...
-
Ik denk dat je het rustig aan moet doen, en dan komt het hele huis nog vol staan.
En smaken leer je als je weet wat je wil maken en de verhoudingen weet van mengen.
Maar als je zo veel smaken wil zal er ook veel mis gaan.
-
Hmm, in mijn persoonlijke ervaring is caffeïne en alcohol geen goede combi qua roes. Hoewel ik verder wel houdt van mokka smaakjes. De combi met honing zou in principe goed uit kunnen pakken.
Ik zou inderdaad voorzichtig doen, eventueel kijken of het mogelijk is een smaak-extract te maken zonder de caffeïne.
-
Misschien cafeïne vrije koffie nemen? :P
-
Gewoon koffie malen en in de honing doen dan wachten tot het je geur heeft die je wil hebben.
-
Ik zou zelf liever koffie zetten en dat als vloeistof gebruiken, al die droge koffiekorrels lijkt me ook geen pretje bij het hevelen.
-
Wat nu weer, je weet toch dat met het gisten alles naar de bodem zakt,
en anders maar een paar maanden langer wachten.
Over hevelen moet je toch.
-
Als je bang bent dat de koffie gemalen door je mede zweeft kan je ook bij de 1e heveling alles door een kaasdoek filteren. En als je bang bent dat een kaasdoek te grof is pak je een koffiefilter. Maar dan moet je wel erg veel geduld hebben. :))