De Baldadige Bijenkorf
Onze leden maken mede (en bier!) => Mede (en andere brouwsels) logboek => : m.kolsters June 19, 2011, 02:32:37 PM
-
Om mede te maken met citroenen is geen kunst het is heerlijk van smaak fris en toch zoet.
Ik heb een boom met citroenen in de thuin en die pluk ik ongeveer rijp( het groen er af)
deze meng ik met honing, laat ze een paar dagen staan doe er water bij en voedings zout en gist.
Na 3 maanden een heerlijke drank.
-
hm klinkt erg lekker! groeit dat wel een beetje hier in Nederland die citroenen?
ik wil ook een citroenboom!
-
Ja baldadige zijn wel duur, maar geven echt veel vruchten na een aantal jaren.
Je kan ook zo eten, zijn niet zo zuur als die je koopt.
-
waar haal je zo'n boom dan?
-
Ja!!!!!!!! bij een tuincentera van goede kwaliteit, prijs 45 euro
-
45 euro valt mee
ik geef jaarlijks misschien wel ongeveer net zoveel uit aan citroenen
-
Dag Mede makers , maar nu met citroenen een LIMONCELLO gemaakt 40%.
Deze is heel goed gelukt de citroen smaak komt zo de fles uit.
Ik heb 50 citroenen met de dun schiller geschild en dit in honing gedaan.
Toen heb ik de witte schil verwijderd en de citroen gemalen en ook in de honing.
Na een maand heb ik er alcohol met water opgegoten naar smaak.
Wel kijken welke alcohol % je wil hebben, dat kan je berekenen.
Nu jaren later aan het flessen, kan wel een jaar of 10 vooruit.
-
Als je citroen schil raspt wordt dat dan ook bitter net als sinasappelschil?