De Baldadige Bijenkorf
Evenementen => Workshops en cursussen => : De Baldadige Bij December 30, 2010, 07:42:16 PM
-
http://www.bitsandbees.nl/Bijkersgilde/cursus%20mede.htm (http://www.bitsandbees.nl/Bijkersgilde/cursus%20mede.htm)
Ik werd door iemand van deze website geattendeerd op de cursus die 19 maart van start gaat.
Tevens presenteren ze op 10 maart een boekje over mede, met o.a. recepten en historie.
voor meer info hierover kijk op hun site.
wellicht leuk om naar die presentatie te gaan met wat forumleden?
-
Die iemand ben ik dus 8)
De gehele webpagina van het Bijkersgilde staat op:
http://www.bitsandbees.nl/Bijkersgilde/Bijkersgilde.htm (http://www.bitsandbees.nl/Bijkersgilde/Bijkersgilde.htm)
De cursus is dus in Roden en de presentatie in Hoogeveen.
Even dus goed opletten mocht er dus iemand willen komen.
Wel vooraf even melden, omdat er natuurlijk geen leden van het Bijkersgilde alhier op het forum aanwezig zijn.
We heffen ook altijd het medeglas met de leden en aanwezigen!
-
IN groningen... Dat is voor mij te ver weg.
-
De start van de cursus is verplaatst naar 12 maart.
Zelfde plaats en tijd, alleen de eerste datum dus gewijzigd!
-
ik zal het vanavond op de website ook even aanpassen.
-
Als onderdeel van de cursus is in het boekje Mede: maken, drinken en genieten. ook een logboek opgenomen.
Misschien handig voor de gebruikers en te vinden op:
http://www.bitsandbees.nl/Bijkersgilde/Logboek%20mede.pdf (http://www.bitsandbees.nl/Bijkersgilde/Logboek%20mede.pdf)
Mochten er nog aanvullingen of opmerkingen hierover zijn, dan zijn die welkom, want binnenkort gaat het naar de drukker!
-
Hey Bijker,
Het is een uitgebreid logboek. Ik mis nog wel een aantal dingen. Ik mis bijvoorbeeld een omschrijving van de smaak die je wil, voordat je gaat brouwen. Wil je droog? wil je zoet? wat voor geur of nasmaak wil je. Voor evaluatie van wat je gemaakt heb is dat erg fijn vind ik.
En ik zou bij ingredienten de regel suiker vervangen door puntjes. Omdat ik niet het idee heb dat er zoveel mensen zijn die extra suiker toevoegen. Verder is het wel een lijst die ik zou gebruiken.
Ik ben benieuwd naar het boekje.
-
In Raalte loopt nu ook een cursus medemaken van "Landleven".
En de cursus die het Bijkersgilde gaat geven start op 12 maart en is ook nog eens een stuk voordeliger.
Aanmelden kan dus nog tot 7 maart ivm het bestellen van de benodigdheden.
Kijk maar op www.bijkersgilde.nl (http://www.bijkersgilde.nl)
-
Hoe was eigenlijk de jaarvergadering en de presentatie van het boekje? Was het leuk?
-
De jaarvergadering met een lezing over honingpoeder in de voedselindustrie was zeer de moeite waard.
Alleen daarin gaat jaarlijks ruim 5.000.000 kilo honing in om. Die honing wordt gesproeidroogd en gebruikt veer zeer veel voedselproducten, van drankjes, kindervoeding, koek en ontbijt producten.
Zaken die we allemaal nooit in het "openbaar" tegen komen.
De lezing en presentatie over mede was ook leuk, en de mededronk die werd uitgebracht op het welzijn van de immen en de vriendschap der bijkers smaakte weer perfect.
Het boekje werd zeer gewaardeerd en werd door bijna alle aanwezigen aangeschaft.
De cursus van zaterdag was ook een gezellige boel, en hoezo verweg? Zelfs uit Arnhem waren twee cursisten 8)
Basiskenn van mede maken werd BIJgebracht, materialenkennis, starters maken en nog veel meer informatie, en natuurlijk werden er diverse mededranken geproefd, zoals een heidemede, een droge mede, een fabrieksmede, een uit Polen met 18%, en zo gingen we vrolijk maar voldoende nuchter weer huiswaarts met het nodige huiswerk voor de cursisten om op 16 april hun eerste ervaringen MEDE te delen.
-
Zaterdag 15 oktober hebben we een terugkomdag voor de medemakers.
Gaan dan evalueren ( op z'n Drentsch -- napraoten ;D ) proeven, meten en iedereen is gevraagd om een eigen etiket te ontwerpen en gaan de wijn volgens het keuringsreglement "keuren".
Zo blijven wij genieten van ons werk en het product mede. ))J
-
Vergeet je niet om alle cursisten naar het forum door te verwijzen? ))J