Honing > Bijen en Imkers

Imkers gezocht

<< < (2/3) > >>

Bijker:
Imkers gezocht? dat is toch niet zo moeilijk?
De meesten zullen nu (BIJna) geen honing meer hebben. Maar in het voorjaar, dus begin juni na de voorjaarsdracht en in de zomer hebben de meeste imkers normaal zat honing die best per emmer willen verkopen, scheelt die imkers een boel werk.
Geen potten en etiketten en je hebt dan pure honing zonder vreemde buitenlande bewerkingen enzo.

http://www.bijenhouders.nl/afdelingen.php
Hier kan je een landelijke opgave vinden van afdelingen van de grootste imkervereniging.
En ga dan eens bij een imker op bezoek, kijk in en BIJ zijn stal en help hem eens bij het honingoogsten/slingeren.
Hij blij en kan je een boel vertellen en jij direct verse honing!

Er zijn  ook veel imkershops die weer honing opkopen bij de imkers zoals de werbij in Rhenen.
Ook op http://www.bitsandbees.nl staat onder de kop adressen overzicht per regio een heleboel adressen.
Dus zo undercover zijn ze niet, en ze kunnen er genog van laten zien/horen van de bijtjes.

Poppe:
Kijk aan deze info heb ik wat:)
Ik wist wel dat dit forum een imker nodig had:P

De Baldadige Bij:

--- Citaat van: Poppe op januari 05, 2011, 01:17:21 am ---Kijk aan deze info heb ik wat:)
Ik wist wel dat dit forum een imker nodig had:P

--- Einde van citaat ---

zeker, ik vroeg me al af waar ze bleven :)

m.kolsters:

Als ik het goed begrijp zoeken jullie honing in plaats van imkers.

Dag mede makers ik heb nog honing, en als je er moet hebben kan je mij mailen.
Ik bezit 50 kasten met bijen en dan heb je ook honing voor mede.
We proeven elke dag mede, en het liefste elke dag een andere smaak.
Maar de echte mede maak je met honing en water op 20 gr. zonder gist of andere toe behoren.
Maar je moet dan wel 3 jaar kunnen wachten met proeven.

De Baldadige Bij:
We zoeken ook imkers hoor :) We vinden het namelijk ook leuk om te horen hoe het zit met bijen houden. Maar we zijn zeker ook uit op je honing.

Met de echte mede... bedoel je daarmee de oldschool mede zoals ze vroeger maakten op primitieve wijze? 3 jaar wachten om te proberen kan ik wel, heb nog genoeg andere mede inmiddels die wel tussendoor gedronken kan worden. Maar wat bedoel je precies met honing en water op 20gr??? 20 gram van iets of 20 graden celsius? Mijn huis heeft geen plaats waar een constante temperatuur van 20 graden is... geen cv. Maar dat was er in vroeger tijden ook niet, hoe deden ze dat toen dan? Ik heb wel een kelder maar daar is het denk ik wat kouder.
En laat je dat dan in een open vat staan met een doek erover of wel in een fles met waterslot?

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

[*] Vorige pagina

Naar de volledige versie