Onze leden maken mede (en bier!) > Mede (en andere brouwsels) logboek
Mede maken van dag tot dag
Big Daddy Bee:
Nou de gist eet de suiker op, dus dat kan kloppen, als je niet aanzoet met meer honing dan het gist op kan eten nadat het alcoholpercentage zijn maximum bereikt, krijg je in feite een soort hele droge wijn, niks mis mee, allen niet ieders smaak ;) de honing die er na dat punt bij gooit bepaalt overigens grotendeels de smaak van de uiteindelijke mede.
Soohr:
Ik heb van het weekend de mede van de walnoten gescheiden,
werd een beetje bang dat de walnoten bij teveel in het vocht liggen mogelijk gingen schimmelen,
tegelijkertijd even de mede geproefd, :o
Dat was nog een zoete bende, wel smakelijk, maar voor het lekkere drinken veel te zoet.
Na het schoonmaken van de fles de mede weer in de fles gegoten en een uurtje later stond ie weer fijn te borrelen. :D
Meer alcohol en minder zoetigheid
De Baldadige Bij:
en kon je de walnoten ook al proeven? Of had het nog geen effect vooralsnog?
Soohr:
de Walnotensmaak kwam nog niet echt naar voren,
Ik denk dat het vooral leuk voor het idee was.
Poppe:
Als ik jou was had ik die noten opengemaakt. Daarna even koken en terug in de fles.
Zonde als je walnotenmede hebt zonder walnoten smaak. Ik vond het zo orgineel!
Navigatie
[0] Berichtenindex
[#] Volgende pagina
[*] Vorige pagina
Naar de volledige versie