Onze leden maken mede (en bier!) > Mede (en andere brouwsels) logboek
Mede met Walnoten
Medeblander:
Ik ga ook beginnen met walnoten!
Mijn buurman kwam net langs met een grote zak walnoten uit de tuin van zijn ouders, die dacht dat ik er wel raad mee wist. Zat wel een paar kilo in, zo'n gegeven paard ga ik dus niet in de bek kijken. Vanavond maar een recept in elkaar draaien en een giststarter opzetten, heb er zin in!
De Baldadige Bij:
Hoe is t nou met alle walnoten mede?
Ik heb zelf laatst 2 maanden terug ofzo ongeveer n uur besteed aan gele velletjes van walnoten pellen... Wat n *kuch* naar karweitje zeg :)
Nou dat handjevol gepelde noten heb ik dus bij n fles met ehm 5 liter geloof ik, mede die al min of meer klaar genoeg was dat de andere bijbehorende 5 liter al op was, gegooid. En die ging ik dus laatst even proeven :D. Niet voor niets gepeld! Errug errug lekker nootsmaakje! ))J
De Baldadige Bij:
Ik heb inmiddels de noten eruit gezeefd, mag t nu helder gaan worden, als dat lukt voor t op is. Veeel te lekker deze mede. ))J
Volgende batch gaat ook een notenbehandeling krijgen denk ik. Zaterdag 15 liter gestart.
De noten die we uit de mede visten smaakten echt totaal nergens meer naar, alle smaak zit in de mede. Dus ik heb ze toch maar weggegooid. Was niks meer aan. Maar die methode werkt dus perfect!
Bulls:
Zo te lezen komen hier nooit medes aan het rijpen toe ))J Ik heb laatst ook al mijn medes geproefd, en de beste was de Cycer appel mede, die is echt lekker mild, zoet en vol (body) de tijm mede die is echt waterig :-\ Maakt niet uit wat ik er mee doe, eiken hout of tannine toevoegen. En de waldhoning mede is echt vies :-X Echt gier zoals iemand hier al vertelde.
De Baldadige Bij:
Rijpen tja... Ooit lukt t me :)
Navigatie
[0] Berichtenindex
[#] Volgende pagina
[*] Vorige pagina
Naar de volledige versie