Je had er best wel wat meer walnoten in kunnen doen.
Zelf maak ik een ander drankje met honing en walnoten als eindejaarsdrankje, dus wel geen mede, maar dat mag ik hopelijk toch wel hier vertellen
450 gram zomerhoning, en een pot van 450gram (uiteraard) gepelde en gekneusde walnoten vullen.
Een (1) liter brandewijn en daar de honing in oplossen en de noten erin.
Regelmatig omhusselen en zeker drie maanden laten staan.
Dan hevelen want de noten drijven bovenop en wat residu ligt op de bodem.
Daarna een week laten staan en nog eens hevelen (zo nodig nog een keer!)
En dan heb je een heerlijke likeur met prachtige nootsmaak.
Maar wel kleine glaasjes want je praat dan wel over 35%!!!
Rerstant van de noten heb ik nog een keer afgevuld met mede uit een van de flessen en laat dat nog even staan.
Het gist nog iets maar ben benieuwd wat daar de smaak straks van is.
Dus restant van de noten "volgezopen"van de brandewijn en dan nog eens de mede erbij.
Wil je dus meer noten proeven kan je best wat extra erin doen, maar is natuurlijk makkelijk praten wanneer je een grote notenboom naast de achterdeur heb staan!