Onze leden maken mede (en bier!) > Zelf mede maken

Koolzuur

<< < (5/6) > >>

Agravain:
Nu zou hij het wel moeten doen.

m.kolsters:
Moet je aardbijen nemen dan kan je na 3 jaar de flessen horen knallen, neem dan wijnflessen die meer druk kunnen hebben zit aan de onderkant een verhoging in ( geen vlakke bodem )

Agravain:
Heeft iemand eigenlijk ervaring met doorgisting in beugelflessen? Het lijkt me dat, als de druk door het gisten te hoog wordt het gas langs de rubber ring gaat ontsnappen. Ook heb je bij deze flessen geen noodzaak om ze te laten liggen. Er is immers geen kurk die vochtig moet blijven.

Bulls:
Ik heb een keer nog niet volledig uitgegiste most in een beugel fles gedaan, en na 2 week vertrouwde ik het toch niet, toen ik hem met gestrekte armen en afgewend hoofd open deed knalde de kurk incl. beugel tegen het plafond en bruiste de volledige inhoud uit de fles. Dat was erg leuk om op te ruimen :)

Ik heb wel een paar flessen appelcider die met nagisting in beugels staan, en die ploppen aardig als een grolsch, wellicht iets te veel suiker nog ingedaan want ook hier bruist het iets te veel, niet een beetje zoals bij champagne maar er komt aardig wat uit de fles.

Als het goed is moet er niets ontsnappen langs het rubberen ringetje, als ze maar niet zo oud zijn dat je oma ze nog heeft gebruikt net als die gare weckfles ringen :D

Big Daddy Bee:
Jaja, probeer dan maar eens met 2 kratten met 12 flessen mede achterin de auto, buiten 30 graden, in de auto ietsje meer, van Tilburg naar eindhoven te rijden. Met mede die te vroeg gebotteld is.

Ik kan je verzekeren dat je erg voorzichtig over drempels gaat. Echt om de 10 minuten knalde er een kurk af, lekkere plakzooi in de auto, daarna zsm al die flessen in de koelkast en opdrinken ;)


Maar wat betreft die mede: die was dus letterlijk nog aan het gisten, na een poosje in de koelkast had het een onverwacht lekker champagne-mede effect, lekker koel met warm weer, en een nog lekker ongecompliceerd smaakje eraan, perfect zomerdrankje.

Als er zoals anderen in deze draad ook zeggen geen gisting meer is, maar nog wel koolzuur in de vloeistof, dan gaat deze er inderdaad deels uit met acties als overhevelen enzo, an anders ach, dan heb je een beetje fizzy mede, niks mis mee als je het mij vraagt.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

[*] Vorige pagina

Naar de volledige versie