Onze leden maken mede (en bier!) > Zelf mede maken
Gist
Draak:
Ik meng het zelf altijd eerst met warm water. Dit is denk ik ook wel aan te raden, daar het anders deels bovenop de most blijft drijven.
Kokend water zou ik niet doen. Volgens mij zijn er weinig levende planten en dieren die het kookpunt van water overleven, dus ook niet gist in een gedroogde staat.
Karlo:
-oeh- dat wordt dus lekker magnetronnen :P
Draak:
Wat betreft de hoeveelheid gist: ik gooi er altijd de inhoud van een zakje van 7g bij. Nooit problemen mee gehad eigenlijk
Karlo:
Heb laatst bij een fles van anderhalve liter 7 gram gegooid.... die giste heel enthousiast maar kort. UIteindelijk was hij smerig. Ik denk nu 7 gram gist op 10 liter zoiets?
Maarten:
Oke... ik hou hem even op 7 Gram gist voor 10 Liter mede... en dan warm water maken, gist erin gooien en roeren... en dan dit toevoegen aan de mede substantie waarna het dus kan gisten.
Als iemand hier aanvullingen, wijzigingen of opmerkingen over heeft, ik hoor het graag!
Navigatie
[0] Berichtenindex
[#] Volgende pagina
[*] Vorige pagina
Naar de volledige versie