Onze leden maken mede (en bier!) > Zelf mede maken
Nieuwe batch
Bijker:
Jammer dat het hier zo rustig is met ervaringen en berichten.
Desondanks ben ik er zelf nog steeds mee bezig!
Had nog 2 kilo vlierbessen geplukt en in de diepvries gedaan.
En nog een voorraad melicitozehoning van vorig jaar.
Enkele flessen leeg en dan maar weer aan de slag ermee.
Eerst de vlierbessen een de kook,
Dan de honing en meten welke verhoudingen natuurlijk,
Na het koken van de bessen deze bij de honing voegen,
Gist, voedingszout, wijnsteenzuur en anderhalf kop thee erbij.
De thee voor de tanine is een puntje natuurlijk.
In de vlierbes is de natuurlijke tanine aanwezig.
Dus hoe dat uitpakt blijft een vraag en is tevens een leer moment.
Dan de gist erbij in, en na 10 minuten was de gisting al gestart.
En dan de spullen weer schoonmaken natuurlijk, emmers, trechter, maatbeker enzovoorts.
En nu maar weer maanden wachten om te kunnen beleven hoe uiteindelijk de smaak is.
Bijker:
Dan een Mededeling die in een andere topic behoort.
Maar geef het hier door in de hoop op voldoende lezers :-))
Medio januari is de imkerafdeling Ruinen voornemens een cursus c.q. workshop te houden.
Medemaken!
Bij voldoende deelname natuurlijk.
Heb je belangstelling meld het dan aan de secretaris van de afdeling.
Adres kan je vinden op hun webpagina;
http://www.ruinerimkers.nl/
Zou wel leuk zijn om dat weer eens mee te mogen maken.
Doen dus, een echt werkje voor in de wintermaanden.
En een unieke kans er wat BIJ te leren.
Proost alvast
Agravain:
Jammer dat het voor mij zo ver weg is.
Moet eigenlijk zelf ook weer eens wat in zetten. Ben nu een beetje aan het interen op mijn voorraad.
Avicenna:
Ik sluit me bij Agravain aan, da's toch wel een eindje uit de buurt. Wel leuk om te zien hoe anderen dat doen natuurlijk.
erik:
Hier ook weer een nieuwe batch 20 liter opgezet.
Had wat gistende koolzaad honing
ingredienten.
8,5 kilo koolzaadhoning
6 kilo pruimen
wijnsteenzuur 20 gr
citroenzuur 15 gr
10 kruidnagels
1 zakje vanilla suiker
en 15 gr gistvoeding
Mede gist
pruimen met wat honing in het vat gedaan, pecto enzymen toegevoegd en na 48 gefilterd. Daarna vat afgevuld tot 3/4.
De sg was niet te meten.
Tinus kolster zegt altijd niet te zuinig met honing.
Navigatie
[0] Berichtenindex
[#] Volgende pagina
[*] Vorige pagina
Naar de volledige versie