Dit zijn de belangrijkste materialen.
Leveranciers willen natuurlijk meer leveren dan je nodig ben.
Zorg voor voldoende van het genoemde zout/zuur/gist.
Kooy heeft een goed boekje ove mede maken.
BIj Brouwmarkt ontvang je een boekje over wijn.
Mede is echt wat anders.
Het boekje wordt ook voor cursus toegepast.
IN het najaar weer een cursus in Ruinen.
Misschien een idee?
benodigd:
Fles 5 of 10 liter (advies kunststof) Beide is beter vanwege overhevelen.
stop(pen) met waterslot en een reserve
densimeter
maatglas
alcoholmeter
potje medegist
gistvoedingszout
wijnsteenzuur
hevelslang
Boekje mede maken van het Bijkersgilde
Handig maar niet echt direct noodzakelijk:
pH meetstrookjes
grote emmer of pan voor het mengen van je most
goede weegschaal (grammen) voor het afwegen van je toevoegingen
flessen, kurken en dat spul maar daar ben je dus nog lang niet aan toe.
En alternatieven hiervoor zijn talrijk.
En zoek een imker in je buurt voor de honing.
Zelf nog een emmer melezitocehoning staan.
In ieder geval veel plezier met het maken.
Start met een standaard mede.
Als dat je lukt kan je gaan experimenteren met kruiden, vruchten en andere smaakjes.
Maar mede is uitsluitend van honing!!!