Mede > Historie

zeewater bij de wijn?

<< < (2/3) > >>

De Baldadige Bij:
ze deden zout water mengen met hun wijn vlak voordat ze het opdronken, niet tijdens het gistingsproces. Of zou dat misschien toch en heeft iemand de feiten door elkaar gegooid?

Poppe:
http://groniek.eldoc.ub.rug.nl/FILES/root/22/102_1/Uithetantvat_1/00000015.pdf
Staat alleen iets in het begin over de toevoeging van zeewater. Het zou dronkenschap tegengaan en de ingewanden ontspannen.....lekker ruften dus:P

http://matmaster69.blogspot.com/2009/11/ijzercontaminatie.html
Hier staat dat het ook met het ijzer te maken heeft....

Naja het zal wel 10000 keer beter zijn dan zonder zeewater, heb feit blijft dat ik walg van een slok oceaan.
Dan nog maar liever een baldadige ochtendkater!!!

De Baldadige Bij:
Zeewater in de wijn zorgt inderdaad nogal voor winderigheid lees ik ja... Die Grieken en Romeinen waren dus een stelletje stinkerds, zonder kater weliswaar dan.
Maar je walgt van slokjes zeewater? Wellicht is het wel heel goed te drinken als je het met wijn mengt. Ik zal het eens gaan proberen als ik eens bij een zuiver stukje zee ben en toevallig wijn bij me heb :)

Poppe:
Lol das dan mooi!
Ik woon praktisch aan de zee. Ik vind dat groen bruine noordzee water zo vloeken qua kleur bij rode wijn.
Drinken is dan ook niet het eerste dat me te binnen schiet.
Maar het is het proberen waard!

Karlo:
Conclusie: de grieken en romeinen hadden geen smaak?

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

[*] Vorige pagina

Naar de volledige versie