2014-12-21De gistingsfles heeft een volume van 5 liter.
- 1 kg honing
- 2 liter gekookt water
- 40 jeneverbessen
- 7 gram Bioferm Aromatic (1 pakje)
- 15 gram gemengde zuren
- 6 gram gistvoeding
Doe de jeneverbessen in een pan en kneus deze. Voeg de honing en 1 liter gekookt water toe.
Los de honing op en giet de most in de fles.
Spoel de pan en trechter na met 0.5 liter gekookt water, dit spoelwater komt bij de most in de fles.
gebruik de resterende halve liter gekookt water om de gist, gistvoeding en zuren in op te lossen.
2015-01-25Toegevoegd: 1 kg honing en 1 liter water.
2015-04-03Overgeheveld en 0.75 liter water toegevoegd.
2016-02-29Overgeheveld en 0.5 liter water toegevoegd.
Dit experiment gist moeilijk. Misschien komt dit door de jeneverbessen. De mede blijft troebel en zakt nog niet uit.
2017-04-01De mede is nu helder geworden en lijkt te zijn uit gegist. Binnenkort maar eens gaan bottelen.
2017-07-16Er zat toch weer een laag bezinksel in de fles, dus nogmaals overgeheveld. Smaak is wel erg goed, lekker zoet geworden.
2017-12-30Het bezinksel is bijna weg, voor de laatste maal overgeheveld. Smaak is wel erg goed, lekker zoet geworden. Binnenkort koud weg zetten en bottelen.
2018-04-033x 0.75 liter en 1x 0.5 liter gebotteld. Zat nog een flinke laag bezinksel in de fles.