Marco, sneu werk als het niet wil lukken.
Maar m.i. geen zorgen maken.
Ten eerste lees ik niet hoeveel gist gebruikt is.
Het recept in het boekje is toch net iets anders.
geen 2 gram tanine maar slechts een enkele kop sterke thee.
Mede heeft een beetje nodig voor een goede afdronk.
In fruit zit het in de schil, pit of steeltjes en dat zit allemaal niet in honing, vandaar.
Sommigen vinden het niet nodig, maar dat moet je zelf maar eens uitproberen.
Wijnsteenzuur gebruik je maar 6,1 gram, in het recept is te lezen 25 gram.
Een "zuurtje" heeft mede ook nodig.
Dan het water... altijd gekookt water gebruiken.
Als het dan iets afgekoeld is, ca 60grC de honing erbij en roeren tot alles is opgelost.
Hiermee blijft smaak en bestanddelen goed zonder het doden van enzymen en overige goede stofjes.
Bij een temperatuur van tegen de 30grC de overige ingrediƫnten toevoegen.
Dan het gist erbij.
Doe ik er zo in zonder eerst op te lossen en dat werkt prima.
Mijn advies nu is om er alleen nu gist bij te voegen.
Je batche heeft voldoende restsuikers voor een herstart.
Verder geduld Marco!