Van de Redactie > Vragen en opmerkingen
mede van heidehoning
m.kolsters:
Dat is omdat het uit zichzelf moet gaan gisten,
als de honing is opgelost kan je de drijvende delen hoger op warmen.
Dan komt de smaak van propolis en was en stuifmeel vrij.
erik:
tinus wat moet de sg zijn van de most11.00 of zo?
erik:
Tinus wanneer gaat de most aan de gang? aan het waterslot te zien gebeurd er nog weinig. Gistermiddag klaar gemaakt. Eerst een week aankijken?
m.kolsters:
Geduld is een schone zaak, hou het in de gaten 3 weken meer of minder.
Hoeveel honing heb jij en hoeveel water.
erik:
Ik had 7 kilo incl raat staat nu op 17 l water ongeveer. ik had sg aangehouden van 11.02 Moet ik er nog meer honing bij doen denk je? De wilde gisting gaat die langer door dan de gewone mede gist bij brouwmarkt vandaan?
De mede die ik nu gebotteld heb is sg 10.42 vrij zoet en wilde niet meer verder gaan. Mijn vrouw vond dit heel erg lekker.(deze was van zomerhoning)
Navigatie
[0] Berichtenindex
[#] Volgende pagina
[*] Vorige pagina
Naar de volledige versie