Van de Redactie > Vragen en opmerkingen
mede van heidehoning
Peter van Den Berg:
Oke bedankt man.
Bijker:
--- Citaat van: erik op november 01, 2016, 09:11:28 pm --- na een maand vanaf gisting en 4 maand na de eerste overheveling daarna weer 7 maanden wachten.
--- Einde van citaat ---
Klopt helemaal Erik.
En 1 + 4 + 7 = 12 , ofwel een jaar.
En dat betreft dus een standaard mede zonder koken, banaan, hulpmiddeltjes, fruit, specerijen e.d.
Voor heidemede moet je voor een goede rijping echt op enkele jaren rekenen.
Deze vallen onder de "zware-mede"
Net wat Tinus al aangaf, wel 4 jaar.
Maar een goede whisky moet ook wel ruim 10 jaar liggen.
Bijker:
--- Citaat van: Peter van Den Berg op november 01, 2016, 09:26:50 pm ---Oke bedankt man.
--- Einde van citaat ---
Peter, heel veel van die informatie is te vinden in het boekje "mede" van het Bijkergilde.
Veel mede zelf maken met je medevrienden dan leer je er nog meer van.
En samen met een glaasje (gevuld met mede) weet je dan wat je zelf gemaakt heb.
Puur en (h)eerlijk genieten.
Peter van Den Berg:
Boekje is onderweg.
erik:
Hoera de heide mede staat te pruttelen. en nu wachten.
Navigatie
[0] Berichtenindex
[#] Volgende pagina
[*] Vorige pagina
Naar de volledige versie