Van de Redactie > Vragen en opmerkingen

Medeop smaak brengen

<< < (2/4) > >>

Bijker:

--- Citaat van: erik op oktober 28, 2016, 05:18:00 pm ---Had even voorzichtiger moeten wezen met de lavendel die voert iets wat de boven toon.
Heb ook nog 2 batches staan met honing /water en toevoeging banaan zeer helder en smaakt ook goed. wel andere toevoegingen erbij gedaan, citroen zuur, zakje vanilla tanine ,kruitnagels

--- Einde van citaat ---

Erik, wat is je reden om lavendel aan je mede toe te voegen?
Heel benieuwd.
Banaan toevoeging is om het sneller te klaren, dat is "helder".
En vanille komt me ook niet bekend voor.
Geeft al snel een overheersende smaak.
Kennis/imker/stoker die whisky maakt gebruikt dat ook wel eens.
Maar daar moet je echt heel bescheiden mee om gaan.

Bijker:

--- Citaat van: Peter van Den Berg op oktober 28, 2016, 09:16:04 am ---Ik ben ook aan het brouwen  gegaan ,
Groet Peter.

--- Einde van citaat ---

Peter, maak je ook bier?
Brouwen  = bier maken
Stoken     = de wat "sterkere" drankjes maken
Wijn maken  :  hoe heet dat eigenlijk?
Mede maken : Ook geen idee hoe dat zou heten.

Als daar geen naam voor is gaan we dat hier eens wat voor maken.

erik:
Hallo Bijker,
Heb de geurige kruidenmede die op de baldadige bij site staat gemaakt 1/2 handje lavendel toevoegen staat daar dat heb ik dus gedaan. voor mij ook een verrassing. Ik heb bij de gewone mede 1 vanilla suiker zakje gebruikt op 20 liter. Als je staafjes gebruikt heb je kans dat het ondrinkbaar wordten dat is zonde.

m.kolsters:
Zo heb mijn kastanje bier gebrouwen 22 liter, nu aan het afkoken het ruikt al hoppig.
Volgende week walnoten bier.

Peter van Den Berg:
@ Bijker  ,nee ik brouw  geen bier ,ik ben slechts een beginnende mede maker.
Proberen  althans.
Groet Peter.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

[*] Vorige pagina

Naar de volledige versie