Onze leden maken mede (en bier!) > Mede (en andere brouwsels) logboek

Mijn eerste Mede Poging.

<< < (10/13) > >>

erik:
aardig snel dacht ik. Al overgeheveld? S,G, al gemeten? Dan weet je of er nog suikers in zitten.

Peter van Den Berg:
Ik had hem twee weken geleden  overgeheveld,toen bubbelde hij nog wel iets maar nu word het snel minder,ik heb toe niet gemeten  doe ik deze week maar even.
Ik heb toen met de overhevelen wel een potje honing toegevoegd omdat hij een beetje  droog en zuur was.

Groet Peter

erik:
Mijn bananen mede was uitgewerkt. Heb er honing bijgevoegd dat ik had opgelost met het kokend water uit de cooker. Staat nu weer te pruttelen en zit nu op 13%. Dat werkt dus ook niet. We zien wel waar het schip strand maar we blijven wel proeven.

Peter van Den Berg:
De gisting leek gestopt,maar toen ik met een feun  de fles een beetje  opwarmde ging hij weer een beetje  bubbelen.
Staat mijn fles dan te koud zeker ?

Groet Peter.

erik:
Rond 20 graden werkt het best.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

[*] Vorige pagina

Naar de volledige versie