Onze leden maken mede (en bier!) > Mede (en andere brouwsels) logboek
Mijn eerste Mede Poging.
Peter van Den Berg:
Die lege fles hou ik om over te hevelen,of zal ik hem ook vullen.
Groet Peter.
m.kolsters:
Wat is dit zonde, na een paar keer proeven is het op.
Heb nog wel een paar 30 l. flessen dan kan ik ook een keer proeven.
Maar elk begin is mede.
Peter van Den Berg:
Jij ben geloof ik een eigen echte liefhebber als ik me niet vergis,lekker hoor.
Groet Peter
Yurg:
--- Citaat van: m.kolsters op november 24, 2016, 05:48:01 pm ---Wat is dit zonde, na een paar keer proeven is het op.
Heb nog wel een paar 30 l. flessen dan kan ik ook een keer proeven.
Maar elk begin is mede.
--- Einde van citaat ---
Naar mijn idee zijn die 5 liter flessen ideaal. Ze zijn inderdaad wel zo op, maar je hebt ook weinig nodig van alle ingrediƫnten is het is daarom ideaal om nieuwe recepten te testen (als het mislukt hoef je in ieder geval geen 30 liter weg te gooien). Ik gebruik daarom dus ook een combinatie van 5 liter, 12 liter en 25 liter (en binnenkort ook nog een vat van 20 liter). 5 liter flessen om te testen, 25 liter is doorgaans voor de gewone mede en de 12 liter is voor de specialere vruchten medes, daar zit nu een mede in met rode vruchten.
--- Citaat van: Peter van Den Berg op november 21, 2016, 06:22:52 pm ---Die lege fles hou ik om over te hevelen,of zal ik hem ook vullen.
Groet Peter.
--- Einde van citaat ---
Ik heb zelf inderdaad ook altijd een lege fles staan om te hevelen. Waar moet je anders je mede tijdelijk in 'opslaan' als je wilt gaan hevelen? Ik deed dit in het begin in een emmer, maar dan komt er erg veel lucht bij en daardoor is je kans op infectie wel een stuk groter dan als je hem gelijk weer in een schone brouwfles doet.
Peter van Den Berg:
Ik zag dat mijn kersen mede bijna niet meer gist,dat is na anderhalve maand,is dat te snel of valt dat mee.
Groet Peter
Navigatie
[0] Berichtenindex
[#] Volgende pagina
[*] Vorige pagina
Naar de volledige versie