Wat is dat nu weer zal menigeen zich afvragen.
Maar is er dan niemand meer die mede maakt???
Het is hier zo stil op het forum.
Tinus kom er weer BIJ.
OP het andere forum ben je ook soms weer, maar daar is alleen maar gezeur over je weet wel raat(d).........
Melecitoze is een suiker die door een bepaald soort luis wordt gemaakt.
En komt voor op dennen/sparrenbomen.
Wanneer een imker daar zijn immen heeft staan, en de dracht goed is, gebeurt er iets waar ze niet vrolijk van worden.
Door het soort suiker wat er ontstaat kristalliseert de honing razendsnel in de raat en kan het niet meer geoogst worden.
Veel info hierover is te lezen op:
http://www.imkerpate.de/melezitose/Van een imker heb ik een groot aantal emmers ontvangen van uitgesmolten honing.
Gisteren en vandaag een batche gestart van elk 23 liter.
En wat nog nooit eerder me is overkomen...... binnen 15 minuten staat het al te gisten.
Die van gisteren "blubt" aaneenstuk door!
Zit geen kwartseconde tussen!!!
Ben benieuwd wat de smaak straks gaat worden.
Verdere info:
S.M. 1,110 van de most, met Gistvoedingszout, Wijnsteenzuur, twee kop thee en 15 gram mede gist.
Verder geen flauwe kul smaakjes e.d.
Zou dus ca. 14/15% en bijna droog moeten worden.
Gebruik nu PET-flessen, werkelijk ideaal, licht van gewicht, geen gevaar van barsten of stukslaan en straks ook simpeler reinigen.
Maak binnenkort wel een plaatje van de flessen.