Van de Redactie > Vragen en opmerkingen

Bijvullen gistfles.

<< < (2/2)

m.kolsters:
Gewoon lekker blijven vragen.

Bijker:
Peter, dat recept, waar stond dat, ofwel wat is de link ernaar toe?
Er staat soms veel onzin op het WWW.

Het maken van mede vergt veel geduld, en dat wordt heel vaak door starters niet onderkend.
Het maken van bier is meestal enkele weken.
Wijn maken kan soms ook in enkele maanden.
Maar een smaakvolle mede waarbij gebruik wordt gemaakt van uitsluitend goede "grondstoffen " is echt minimaal een jaar.
Vanuit historische documenten blijkt dat voorjaars honing als basis gebruikt werd voor nieuwjaars drank.
Deze werden rond de feestdagen dan geschonken bij de nieuwjaars wensen.
De Coevordense opstanden van medio 1700 zijn hierom nog bekend.

Peter van Den Berg:
Het was een recept uit een boekje van Rob van gelder ,en het heet stap voor stap wijn maken.
En zo heb ik afgelopen zaterdag nog een poging gewaagt met een recept hier vandaan en dat moet kersenmede worden en die staat ook te borrelen.
Ik zal een foto met mijn camera maken en hem dan hier plaatsen.

Groet Peter.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[*] Vorige pagina

Naar de volledige versie