Van de Redactie > Vragen en opmerkingen
Bijvullen gistfles.
Peter van Den Berg:
Even een beginners vraag,als je de gistfles een week later wil bijvullen tot het maximum,kan je het water er dan zo bij gooien of moet dit voorzichtig gebeuren ?
Groet Peter
Bijker:
Waarom direct BIJvullen?
Jullie zijn allemaal veel te ongeduldig!
Na het opzetten van je batches moet je er gewoon een maand afblijven.
Na een maand ALTIJD voor de eerste maal overhevelen.
Je eerste opzet vul je af tot BIJna vol.
Te veel ruimte er boven = te veel zuurstof in het begin.
Mocht de eerste gisting wel extreem zijn..... nou dat is dan zo.
Doekje of lap ernaast en dat opruimen.
Die eerste gisting laat je lekker gaan!
Peter van Den Berg:
Dit stond zo in het recept na een week bijvullen als de eerste gisting niet zo hevig meer is.
Maar dat was de vraag niet,moet het voorzichtig gebeuren of kan ik maar raak gieten?
Groet Peter.
m.kolsters:
Je kan maar raak gieten , en als het er over gaat moet je zelf poetsen.
Zo als het door Bijker werd geschreven niet bijvullen maar geduld.
Heb ik ook al geschreven , geduld ook met op fles zetten.
Ik stond er bij en keek er na.
Peter van Den Berg:
Ik heb natuurlijk geduld genoeg ,maar ik ben een leek in deze dingen ,vandaar mijn vraag.
Groet Peter.
Navigatie
[0] Berichtenindex
[#] Volgende pagina
Naar de volledige versie