Onze leden maken mede (en bier!) > Zelf mede maken

kersenmede recept gezocht

(1/1)

pipikwie:
ik ben opzoek naar een goed recept voor kersenmede.

ik heb een 10 liter gistfles en 2,5 kilo kersen in de vriezer.

ben heel benieuwd!

groetjes,
Yvonne

m.kolsters:
Koop een potje of 4 honing en doe daar de kersen in, laat dit maar een paar dagen staan en warm dit dan op tot 70 gr.
Goed omroeren en dan water toe ( elke pot honing 2- 3 potten water ) voegen als het goed zoet smaakt af laten koelen en een dag later in de fles met gist en voeding zout. Drink ze en elke week proeven of er genoeg honing in zit.

Kat:
Ik lees al vaker in jullie recepten dat jullie eerst fruit in honing doen, een poos laten staan en dan verwarmen/koken. Waar is dat goed voor?
Tot nu toe heb ik het fruit altijd vers in de grote fles gedaan met honing, water, sap en gist.

Navigatie

[0] Berichtenindex

Naar de volledige versie