Ik heb een keer een experiment gedaan. Ik heb mede gemaakt zonder het te aromatiseren. Tijdens het bottelen heb ik bij elke fles iets anders gedaan om te aromatiseren. Op die manier kan je met 10 liter veel soorten uitproberen. Ik heb van mijn experimenten 3 goede mede-recepten overgehouden.
Pruimenmede 4 kilo honing, 26 gedroogde pruimen, giststarter en een plens water, in totaal 10 liter laten gisten. Als het uitgegist is, filteren en bottelen.
Geweldig goede wijn.
Abrikozenmede 4 kilo honing, 26 gedroogde abrikozen, giststarter en een plens water, in totaal 10 liter laten gisten. Als het uitgegist is, filteren en bottelen.
Vanillemede 4 kilo honing, 4 vanillestokjes, giststarter en een plens water, in totaal 10 liter laten gisten. Als het uitgegist is bottelen en zorgen dat de vanillestokjes niet meekomen.
Geweldig goede wijn!!!
Is dit informatie die je zoekt ?
Hoe dan ook, succes.