Onze leden maken mede (en bier!) > Zelf mede maken

Later fruit toevoegen

<< < (2/2)

m.kolsters:
Als je een smaak wil hebben van ....... dan doe je de vruchten in de honing en laad deze staan tot een week of twee wel regel matig proeven.
Dit op warmen en water toe voegen( het gewicht aan honing 2 maal water )
Af laten koelen en in een fles met vruchten er bij, laat maar staan tot deze niet meer gist , dan over hevelen en het gaat wel weer aan het gisten  honing toe voegen als het niet zoet genoeg is wel elke week proeven, als het proeven voorbij is dan heb je een te kleine fles aan gemaakt.
Wat betreft de aardbeien 80 kg. op 120 liter.

Japie Bee:

--- Citaat van: m.kolsters op april 27, 2014, 02:03:10 pm ---Als je een smaak wil hebben van ....... dan doe je de vruchten in de honing en laad deze staan tot een week of twee wel regel matig proeven.
Dit op warmen en water toe voegen( het gewicht aan honing 2 maal water )
Af laten koelen en in een fles met vruchten er bij, laat maar staan tot deze niet meer gist , dan over hevelen en het gaat wel weer aan het gisten  honing toe voegen als het niet zoet genoeg is wel elke week proeven, als het proeven voorbij is dan heb je een te kleine fles aan gemaakt.
Wat betreft de aardbeien 80 kg. op 120 liter.

--- Einde van citaat ---

Ha Tinus, doe je hier dan geen gist in? Je gebruikt dan de eigen natuurlijke gisten?

pipikwie:
Hoi Allemaal,

een update voor de platte mede.

hij is dood. nouja hij heeft nooit geleefd.

we hebben hem tot 2 keer gereanimeerd en op kamertemperatuur gezet maar hij wil niet gisten.
nu hebben we een fles met 10 liter honing water met gist....
heeft iemand nog tips voor we hem begraven? (door de wc spoelen)

Bijker:
Heb je de waarden gemeten? :o
Suikergehalte met de densometer.
Geen suiker geen gisting.
Maar ook te hoog suikergehalte zal geen start van de gisting geven.
Is het de mede, opgezet van april?
Alcohol waarde ook gemeten?
En als het azijn is geworden kan je het ook nog altijd gebruiken :))

Wanneer de mede is uitgegist, zijn smaakjes (daarna) toevoegen vaak geen oplossing.

m.kolsters:
Waarom platte mede, als je de vruchten kookt (70 - 80 gr ) en het sap er bij mengt was het goed geweest.
Aardbeien zijn zeer plat van smaak maar niet als je ze eerst goed opwarmt en dan mengt.
Kan nu nog wel maar eerst in kleine pannen proberen om te weten hoeveel je nodig hebt.
Maar denk wel dat de alcohol % naar beneden gaat na zo veel tijd.
Je kan er wel weer alcohol bij voegen.  ))J ))J

Navigatie

[0] Berichtenindex

[*] Vorige pagina

Naar de volledige versie