na een dag nog 2 sinaasappels en 1 limoen in partjes toegevoegd
(omdat ik hier ergens las dat zuur de smaak verbeterd)
Let op met zuren VOOR de gisting. Hier heb ik nogal wat problemen mee gehad
bij mijn eerste batches. Te zuur en je gistjes gaan dood. Mogelijk was dit
wat foutliep bij je eerste batch? Ben je zeker dat je azijn had? (Zon
vliesvorming enzo) Dan moet je gaan corrigeren met kalk enzo voor hem weer
in gang te krijgen, krijg je hem nooit meer helemaal klaar (doorzichtig),
smaakt hij naar krijtsteen en moet je er nog een ton honing bijkappen gewoon
om het drinkbaar te houden. (Wat ik eigenlijk wat zonde van goeie honing vind.)
PH mag echt niet veel onder de 3.5 zijn wil je veilig spelen. Als je dan al
ziet dat honingwater zonder toevoegingen al snel rond de 3.5-4 zit weet je
dat je toevoegingen echt maar miniem mogen zijn.
Sinaasappels lijken wel goede resultaten te geven. De 2 medes (van de 7,
sinds september) die ik gemaakt heb met sinaasappel zijn eigenlijk de enige
die nu al echt klaar zijn. Resultaat is echt lekker.