Onze leden maken mede (en bier!) > Mede (en andere brouwsels) logboek

Taxus bes en mede.

<< < (2/4) > >>

m.kolsters:
Als je goed hebt geschreven is de bes niet giftig.
En dat is zo het vruchtvlees is heerlijk en de pit spuug je uit, niet stuk bijten.

m.kolsters:
Hier de pot met gelei, nu naar de likeur.

bart martinszoon:
laat me weten hoe het smaakt ik heb altijd al taxus bessen willen gebruiken in mn mede
maar ook nu weer
geen leeg vat waneer de taxus bessen rijp zijn

en inderdaad de bes is niet giftig alle andere delen van de plant wel

Agravain:
Hoe heb je die gelei gemaakt Tinus? De zaak met geleisuiker laten koken?
Hoeveel taxusbessen heb je nodig om de hoeveelheid te maken die op de foto staat, en hoeveel mede / likeur kun je daarmee maken?
Ik weet het, veel vragen maar ik ben echt nieuwsgierig naar jou werkwijze.

m.kolsters:
Je doet de bessen in honing en je plet de bes en je hebt gelei. ( Na 10 minuten )
Dan na een paar weken giet je er 60 % alc. op en dan maar wachten. ( 5 liter alc. )
Denk dat het een likeur word van 35 % en zoet.
Ik heb denk ik 250 gr. bessen in twee liter pot met honing gedaan. ( 2 kg honing.)

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

[*] Vorige pagina

Naar de volledige versie