Onze leden maken mede (en bier!) > Mede (en andere brouwsels) logboek
Taxus bes en mede.
m.kolsters:
Wat denken de brouwers over taxus bes en mede.
Wie o' wie heeft dit al gemaakt ??
m.kolsters:
Wat gaan we maken mede of likeur.
Agravain:
Tinus,
heb je de bessen in onverdunde honing gedaan? Dat kan ik niet goed zien op de foto's.
En tja mede of likeur, dat is een persoonlijke voorkeur denk ik. De smaak van taxus bessen ken ik niet, maar gevoelsmatig zou ik zeggen: likeur.
Mijn enige ervaring met bessen loopt nu nog: mijn mede met (gedroogde) veenbessen.
m.kolsters:
Honing haalt het vocht uit alles wat je er in doet, van bloemen tot vruchten en fruit.
Nooit aanmaken de honing.
Agravain:
Hoe zit het met het taxine, ben je daar niet bang voor?
Voor zover ik heb gevonden is alleen het vruchtvlees van de taxus bes gifvrij.
De zaden, bladen, takken en wortels bevatten verder allemaal taxine.
Navigatie
[0] Berichtenindex
[#] Volgende pagina
Naar de volledige versie