Onze leden maken mede (en bier!) > Mede (en andere brouwsels) logboek

Cider

(1/1)

Avicenna:
Deze valt onder de categorie "andere brouwsels".

Vrienden van me (waar m'n bijen gestalt staan), hebben ook een paar fruitbomen in de tuin staan. Nu komt daar meer fruit vanaf dan een normaal mens in een jaar eet. Ze zitten nu dus met een paar honderd kilo appels en peren in de garage. Als experiment willen we hier ciders van gaan maken.

Als je op internet zoekt kom je opmerkingen tegen van "dat is vreselijk moeilijk want alles moet ziekenhuis steriel zijn" tot "gooi alles in een vat met pecto enzymen en ga het 2 dagen later laten gisten".

Heeft iemand hier ervaring mee en wat kan je aanraden?

m.kolsters:
Als je vragen hebt over bijen kom je naar mij en als je vragen hebt over cider kom je morgen maar.
Om dit hier uit te leggen moet ik een uur gaan zitten tikken.
Je komt toch elke maandag

m.kolsters:
De geperste appels in een vat gedaan water bij voegen en aan het gisten zetten.
Heb vlierbes bramen en honing toegevoegd laat maar pruttelen kost niets dan moeite.
Het geperste sap heeft avicenna mee ik heb het werk en de appels.

Navigatie

[0] Berichtenindex

Naar de volledige versie