De vlierbloessem die ik niet in mijn vorige batch mede heb gegooid is inmiddels uitgegroeid tot mooie besjes. Met een tas er op uit getrokken, nu om de vlierbessen te plukken. Na een ½ uurtje een aardige bodem in de tas. Alles bij elkaar ongeveer… ¾ kg. Dat valt wel wat tegen.
De volgende dag maar weer wat extra gaan plukken. Alles bij elkaar is het 1.6 kg geworden.
Bessen van de takjes af gehaald en goed gewassen. Daarna in 1 l water 15 min gekookt en met een staafmixer gepureerd. Af laten koelen en in een fles gedaan. Daar vervolgens 2 tl. pecto-enzymen en nog eens 3 l water aan toegevoegd.
12 uur later 3 kg honing met 1 l water verwarmd tot 80C en 15 min op deze temperatuur gehouden. Weg gezet om af te koelen. Giststarter gemaakt en aan de vlierbessen puree toegevoegd. Na 2 uurtjes te laten afkoelen de honing bij de most gedaan.
Nog steeds geen maatbeker dus nog steeds geen SG kunnen meten.