Onze leden maken mede (en bier!) > Zelf mede maken
Honing aan de kook?
Big Daddy Bee:
--- Citaat van: Braadvraat op juni 06, 2012, 08:48:37 am ---Wij hebben dit ook eens gedaan. Het lijkt er op dat je bij het koken wel wat stofjes kapot maakt, want die batch smaakte nergens naar.
--- Einde van citaat ---
--- Citaat van: m.kolsters op juni 06, 2012, 02:31:51 pm ---Dit kan ik niet geloven.
Slechte honing of te wijnig, en kom anders maar proeven.
Dan weet je het verschil.
--- Einde van citaat ---
Nou, ik ben dus wezen proeven ;D en ALLE medes (en het waren er veel) die Tinus ons liet proeven waren ZO GEWELDIG, dat ik gewoon nooit meer naar al het "detaillistische" gepraat over koken en niet koken zal kunnen luisteren, terwijl ik het idee heb dat die info werkelijk van belang of bruikbaar is wanneer ik mede ga maken.
Het enige waar ik in kan komen is het verlies van aromatische geurstoffen, maar voor de rest: met koken klaart je mede veel sneller, dat is het grote verschil, niet in smaak.
Navigatie
[0] Berichtenindex
[*] Vorige pagina
Naar de volledige versie