Onze leden maken mede (en bier!) > Zelf mede maken

Honing aan de kook?

<< < (4/8) > >>

Medeblander:
Hm, zou me wel wat bij voor kunnen stellen! Wil 't ook wel ooit 'n keer proberen, mede van ongefilterde honing. Lijkt me alleen 'n uitdaging om het dan helder te krijgen :D

Bulls:
Nee gewoon bentoniet er bij tiefen wanneer het klaringsproces gaat beginnen.

Medeblander:
Bij Bentoniet raak je echt wat van de subtiele smaken kwijt, heb ik gemerkt. Ik gebruik liever Klarvit...

Bulls:
Hmm, ik heb wel een kilo bentoniet gekocht, maar heb nog niets te klaren. Maar dat spul heeft dus invloed op de smaak? Had ik niet gedacht eigenlijk.

Eigenlijk wel logisch want het werkt neutraliserend net als een koolfilter, dus zal het alle vaste deeltjes neerslaan waardoor dus ook smaak weg zou kunnen gaan.

Medeblander:
Het is absoluut geen slecht spul hoor, en het doet z'n werk geweldig. maar ik heb gewoon gemerkt dat het iets van de subtiele nuances weg kan nemen. Mijn Earl Grey medeglijn, bijv., is ietsje vlakker geworden nadat ik met Bentoniet geklaard had. Misschien interessant om Bentoniet te vergelijken met klarvit, gewoon bezinken en mechanisch filteren.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

[*] Vorige pagina

Naar de volledige versie