Onze leden maken mede (en bier!) > Zelf mede maken

Vlierbessen bloem mede.

(1/1)

m.kolsters:
De vlierbessen bloem is in de bloei, wil je er mede of siroop van maken dan moet je nu gaan plukken.

Zay:
Wat raad jij zelf aan? Bloesem gebruiken of wachten op de bessen zelf om mede mee te maken?

Wat maakt een lekkerdere mede / Wat is het smaakverschil?

de bosjesman:
Zelf ben ik toevallig een paar dagen terug zelf ermee gaan experimenteren. Tot nu toe ruikt het erg lekker. misschien dat ik een kleine overdosis aan vlierbloesem heb(ongeveer 25 schermen op 500 gram honing), maar het is altijd nog te verdunnen :P

Avicenna:
Hey Tinus,

Ik heb gisteren beide gemaakt. Zowel de mede als de siroop (zie de foto's)

Zay, bloesem of de bessen is niet te vergelijken qua smaak. Zoiets als rooibosthee vergelijken met groene asperges. Wat houd je tegen om beide te doen? Het is nou niet dat er een te kort aan is :D

Zay:

--- Citaat van: Avicenna op juni 13, 2013, 10:54:57 pm ---Zay, bloesem of de bessen is niet te vergelijken qua smaak. Zoiets als rooibosthee vergelijken met groene asperges. Wat houd je tegen om beide te doen? Het is nou niet dat er een te kort aan is :D

--- Einde van citaat ---

Mwah, ik ken niet echt veel plekken met vlier in de buurt... :( Ik heb alleen begrepen van een vriend dat er redelijk wat bij de wassenaarse slag is.
Heeft iemand nog plekken in omgeving Den Haag? :)

Navigatie

[0] Berichtenindex

Naar de volledige versie