Van de Redactie > Wie is wie?
Hallo medebrouwers
desmetmichael:
Even laten zien wat mijn experimentele mengsels zijn:
1. Oranjebloesemhoning, 1 kruidnagel, 1 kaneelstok, 25 rozijnen, 1 appelsien (ontdaan van al het wit en pitten), Wyeast sweet mead, water.
2. Idem als vorige maar met heidehoning,.
3. Wilde bloemenhoning, 1tl gistvoeding, Vinkwik wijngist, water.
4. Acaciahoning, 1tl gistvoeding, gemengde bosvruchten, broodgist, water.
5. Bloemenhoning, 1tl gistvoeding, vinkwik gist, krieken, water.
6. Acaciahoning, appelsien, 25 witte rozijnen, kaneelstok, 2 kruidnagels, 1tl gistvoeding, hautes sauternes wijngist, water.
7. Oranjebloesemhoning, 1 appelsien, 25 witte rozijnen, 1 kaneelstok, 1tl gistvoeding, champagnegist, water.
8. Boekweithoning, 150gr chocolade, 25 witte rozijnen, 1tl gistvoeding, Vinkwik wijngist.
9. Linde honing, vanille extract, 1 tl gistvoeding, 25 witte rozijnen, champganegist, water.
10. Wilde bloemenhoning, 25 witte rozijnen, 1 appelsien, 1 kruidnagel, 1tl gistvoeding, Hautes sauternes gist, water.
Allemaal experimentele Mede. We zullen zien wat het resultaat wordt. ;-)
Mijn buur heeft er ook eentje opgestart van 15liter: wildebloemenhoning, broodgist, vijgen, appeltjes, peren, gistvoeding.
Ze staan allemaal in de keuken op 20 à 22°c en pruttelen vrolijk op dit moment.
We zullen zien wat het geeft met vallen en opstaan.
Groetjes.
Bijker:
Zie alhier de hoeveelheid chocolade die je erbij doet.
Die heb je er dus direct BIJ gedaan?
Pure chocolade en geraspt zeker? of aan een stukje :))
En wat is Vinkwik wijngist? Een merk?
of moet het zijn Vin-Kwik ;D, geeft een mooie uitstraling ;)
Broodgist? komt dat wel goed? Meestal zijn daar niet zulke goede ervaringen mee.
Al met al ziet het er prachtig uit allemaal ))J ))J
desmetmichael:
Vinkwik is idd een merk: http://www.brouwmarkt.nl/vinkwik-quickstart-wijngist-2025-liter-zakje-gram-p-5004100.html
Broodgist gaat wel maar is redelijk agressief qua gisting. Heeft blijkbaar ook wat bewaartijd nodig na het bottelen volgens sommige bronnen.
Het zijn natuurlijk allemaal experimenten. ;-)
mrperq:
Hmmmm ik krijg er zin van in mede als ik je recepten zo lees.
Houd ons zeker op de hoogte van de resultaten!
Wat betreft de bakkersgist:
JAOM, die toch een zeer populair recept is in het buitenland,
gebruikt standaard bakkersgist. Daar ik dat maar wat vreemd
vond heb ik zelf eerst wijngist gebruikt. Later ook nog een
gestart met baggersgist. Eigenlijk vind ik tot nu toe niet
zo heel veel verschil tussen de twee, maar dat kan natuurlijk
ook aan de kruiden liggen, en/of de jonge leeftijd van de mede's.
desmetmichael:
Ja van die JAOM heb ik er een paar gemaakt om niet teveel risico's te nemen bij mijn eerste batches. Een zekere risicobeheersing zeg maar. ;-)
Navigatie
[0] Berichtenindex
[#] Volgende pagina
[*] Vorige pagina
Naar de volledige versie