Leuk om dat eens te lezen.
Het Bijkersgilde heeft een aantal testen vorig jaar ook uitgevoerd.
Met de bescheiden middelen van die commissie, - die niet tegen een consumentenorganisatie opkunnen - zijn daar ook BIJzondere uitslagen uit gekomen.
BIJ het doorlezen heb ik toch wat bedenkingen.
Als voorbeeld?
De honing Marlene van Lidl scoort 76, bij de test van het Bijkersgilde kwam deze vloeibare honing er zeer slecht uit.
Een HMF die boven de wettelijke norm uitkwam en niet verkocht zou mogen worden, alsmede een enzymgehalte van 0
Deze waarden zijn hier vermoedelijk niet mee genomen.
De Tamara van ALdi komt hier slecht uit maar was BIJ de test van het Bijkersgilde als beste met het laagste HMF, het laagste vochtgehalte en het hoogste enzymgehalte.
Vreemd maar meetwaarden liegen hier niet.
En het blijkt weer welke waarde bepaalt het eindresultaat.
Etiket vermelding is toch van ondergeschikt belang tov de inhoud.
Maar dat weet de consument niet.
En dat er weer/nog imkers zijn die weer rotzooien