Onze leden maken mede (en bier!) > Zelf mede maken

Vraagje: Iets zuurs toevoegen? Moet dat?

(1/1)

Raymond:
Hoi even een vraagje. Ik kom in heel veel recepten tegen dat er bij het opzetten van de mede iets van citroenzuur of echt partjes citroen worden toegevoegd. Of iets anders zuurs. Maar niet in elk recept. Is er een bepaalde reden anders dan de smaak om dit te doen? Doet het zuur nog iets met het gistingsproces?

Weet iemand dit? ???

m.kolsters:
Het hoeft niet maar op 25 l. mag je wel een citroen in schijfjes  toevoegen lekker fris.
Maar een citroen is ook een pot honing meer.
Gisten doet de mede toch wel.

grasbij:
Hoi,
Bij men fruitwijn meet ik altijd het zuurgehalte omdat te weinig of teveel zuur ook de kwaliteit van de wijn bepaalt. Nu zie ik dat met Mede dat niet gedaan wordt. Is dat dus niet nodig als je van honing wijn maakt ?

m.kolsters:
Je kan van citroen mede maken en betere mede kan niet, deze is over heerlijk.

Navigatie

[0] Berichtenindex

Naar de volledige versie